HIPOPRESSIUS, TRONC I SÓL PÈLVIC

DIMECRES de 12'15h a 13'15h 

 

 

És una tècnica destinada a reforçar la faixa abdominal. Són un conjunt d’exercicis (postures i moviments) que permeten rebaixar la tensió de la zona intra-abdominal i a la vegada, activen els músculs del sòl pelvià i zona abdominal profunda. La tècnica combina la respiració i control adequat de l’abdomen. Fent hipopressius aconsegueixes millorar la musculatura abdominal, la salut del sòl pelvià i l’estat de la columna vertebral. Són molt recomanables si a causa de l’edat, determinats esports d’alt impacte o el post-part, aquesta musculatura s’ha danyat o debilitat.

 

  • Redueix el perímetre de la cintura. Els abdominals hipopressius redueixen la cintura a causa de la contracció involuntària de la faixa abdominal. Aquest exercicis aconsegueixen que la panxa entri sola sense que facis cap esforç per amagar-la.

 

  • Disminueix el mal d’esquena. Els exercicis hipopressius fan que les vèrtebres se separin i que es descomprimeixin per la disminució de la pressió, de manera que els dolors de la columna disminueixen o desapareixen.

 

  • Millora la funció sexual. L’augment del rec sanguini i l’augment de sensacions en la zona genital augmenten el desig, les sensacions i el control en tot el referit amb el sexe.

 

  • Augmenta el rendiment esportiu. La millora de la musculatura respiratòria, l’augment de glòbuls vermells, la millora postural i biomecànica provoca un gran augment del rendiment esportiu.

 

  • Soluciona i preveu incontinències urinàries. Totes les investigacions demostren disminucions molt elevades de la incontinència urinària inclús en dones d’avançada edat.

 

  • Prevenció d’hèrnies. Les hèrnies abdominals, inguinals, umbilicals, discals, vaginals, les lumbàlgies… poden aparèixer per dos factors: per un augment de pressió i per un teixit que no aguanta. Els hipopressius augmenten el tó muscular de la faixa evitant que l’increment de pressió dels esforços, la tos, els esports… acabin provocant hèrnies.

 

  • Excel·lent mètode de preparació i postpart. El mètode hipopressiu va sorgir de la fisioteràpia postpart i és considerat com el millor mètode de preparació i de recuperació del part.

 

  • Millora la funció respiratòria. Els músculs inspiradors i aspiradors es treballen molt amb aquest mètode, això ajuda a millorar la simptomatologia en problemes d’asma i incrementa la captació i aprofitament de l’oxigen.

 

  • Millora la postura i l’equilibri. Els exercicis abdominals hipopressius proporcionen una regulació del tó muscular general. Disminueix els excessos de tò d’aquells grups musculars que en tenen un excés i l’incrementa en aquells que ho necessiten. Es el que es coneix com a normotonització, i proporciona unes millores posturals evidents en poques sessions.

 

  • Soluciona i evita la caiguda d’òrgans interns. L’aspiració que es provoca dins de l’abdomen fa que la bufeta, recte i, en les dones, l’úter es recol.loquin en el seu lloc.

 

 

 

 

 

 

Horari: Dimecres 12'15h a 13'15h

a La Central d'Impàs